De var begge retfærdige for Gud og levede ulasteligt efter alle Herrens bud og forskrifter.Luk.1,6
Ved at skabe sig et forhold til Kristus vender det fornyede menneske blot tilbage til det for ham bestemte forhold til Gud.
Hans første forpligtelse gælder hans børn og hans nærmeste slægt. Intet kan undskylde ham, hvis han forsømmer inderkredsen til fordel for den større kreds udenfor. På regnskabets store dag vil fædre og mødre… blive spurgt om, hvad de har gjort og sagt for at sikre frelsen for de sjæle, som de har påtaget sig ansvaret for ved at bringe dem til verden. Forsømte de deres lam og overlod dem til fremmedes. omsorg? … Selvom der blev gjort meget godt for andre, kan det ikke udslette den gæld, du skylder Gud ved at tage dig af dine børn. Din families åndelige velfærd går forud for alt.

Gennem den rette opdragelse og formning af børns sind har mødre fået den største opgave betroet, der nogensinde er givet til dødelige mennesker.
Når som helst du påtager dig de pligter, der ligger dig nærmest, vil Gud velsigne dig og høre dine bønner. Der er for mange, der gør et udenfor liggende missionsarbejde, mens deres eget hjem bliver overladt til at måtte mangle sådanne bestræbelser, – og går til grunde, fordi det forsømmes. . . . Det første missionsarbejde består i at sørge for, at der kommer kærlighed, lys og glæde ind i hjemmets kreds. Lad os ikke spejde efter et eller andet stort afholds- eller missionsarbejde, før vi først har
gjort vor pligt hjemme. Hver morgen burde vi tænke: Hvilken god gerning kan jeg gøre i dag?
Hvilke venlige ord kan jeg sige? Venlige ord i hjemmet er som dejligt solskin. Manden trænger til dem, hustruen trænger til dem og børnene trænger til dem.
En sjæl, som bliver frelst indenfor familiekredsen eller indenfor dit nabolag på grund af dine tålmodige, flittige bestræbelser, vil skaffe Kristi navn lige så stor ære og stråle ligeså klart i din krone, som om du havde fundet denne sjæl i Kina eller Indien.